Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen

15 mei 2018
 Categorieën:
Sloten, sleutels & brandkasten, Blog


Vroeger als ik op vakantie ging stond er in het huisje altijd een kluis ergens in een kast. Wij hadden dat nooit thuis, dus ik snapte nooit zo goed waar het voor diende. Nu ik wat ouder ben, begin ik te begrijpen hoe inbraakgevoelig de huizen van tegenwoordig zijn. Een raam of een deur hoeft maar op een kiertje te blijven staan en hoppa ze zijn binnen. Op zo'n moment is een kluis wel handig. In principe is elke kluis inbraakwerend, maar de ene inbraakwerende kluis is net wat 'steviger' en geeft meer weerstand dan de andere. Bij kluizen noem je dit de waardeberging. Hoe hoger de waardeberging, hoe meer weerstand de kluis geeft. 

Er is een speciale informatiekaart waar op staat bij welke waarde van je spullen je welke kluis moet aanschaffen. Mocht er iets gestolen worden, dan krijg je ook maar vergoed tot de officiële waarde die voor je inbraakwerende kluis opstaat. Natuurlijk is het je eigen risico om veel geld in een kleine simpele inbraakwerende kluis te leggen, maar als je geld dan alsnog gestolen wordt tijdens een inbraak heb je pech. Kluizen hebben namelijk een code: de kluizen met de laagste waardeberging hebben als code EN 14450 S1 en er wordt aangeraden in deze kluis niet meer dan 2500 euro aan contant geld en 5000 euro aan bezittingen op te bergen. De kluis met de hoogste waardeberging, die met de code EN 1143-1 Grade V1 is veilig tot 250.000 euro contant en tot 500.000 euro in bezittingen. Dit is dus 10 keer zoveel. Heb je meer dan 250.000 euro aan contant geld of meer dan 500.000 euro aan bezittingen? Overleg dan even met je verzekeraar welke inbraakwerende kluis het beste bij je behoeftes en bezittingen past. Uiteraard zijn kluizen met een hogere waardeberging een stuk duurder dan kluizen met een lagere waardeberging.  Een slot kan ook een verschil maken. Je hebt kluizen met een sleutel, een draaiknop of een toetsenbord. Een sleutel kan je kwijtraken en een code kan je vergeten. Bij de meeste kluisjes met een toetsenbord of draaiknop heb je wel nog een noodsleutel voor het geval dat, maar die moet je dan uiteraard niet op een 'veilige plek' bewaren en vergeten. Het is dus aan jou wat je het veiligst vindt. Er zijn ook kluisjes met een vingerafdruk: super betrouwbaar, maar mocht je iets overkomen dan wordt het lastig om de kluis open te maken. Als laatste heb je ook nog kluisjes met dubbele sloten voor de mensen die extra safe willen zijn. Er is dus altijd wel een kluis die bij je behoeften en waardevolle spullen past!

Over ons
De makelaars blog

Hallo, ik ben Berend. Welkom op mijn blog. Ik ben al 30 jaar lang makelaar, en heb tijdens mijn beroep steeds meer gemerkt hoe belangrijk het internet wordt, ook voor het vastgoed en de huizenmarkt. Ik heb veel plezier in mijn werk, maar ik zie soms dat mensen toch moeite hebben met de huizenmarkt op het internet. Daarom heb ik besloten om een blog bij te houden over makelaardij en vastgoed. Ik zal oo mijn blog mijn werkervaringen delen, uitleg geven over de huizenmarkt en makelaardij en over het algemeen tips geven. Zo hoop ik mensen te helpen. Ik hoop dat jij er ook wat aan hebt. Berend.

Zoeken
Archief
Recente artikelen