Uw tapijt weer schoonmaken dankzij deze drie tips

Uw tapijt weer schoonmaken dankzij deze drie tips

Uw tapijt weer schoonmaken dankzij deze drie tips

9 november 2017
 Categorieën:
Schoonmaakdiensten, Blog


Een tapijt in uw woonkamer is een echte garantie voor gezelligheid in huis. Zeker wanneer het weer iets kouder wordt en het haardvuur opnieuw aan gaat. Toch is het uitermate belangrijk om uw tapijt geregeld schoon te maken, wanneer u er ten volle van wil genieten. 

Is uw tapijt wel écht proper?

Doorheen de jaren krijgt uw tapijt het hard te verduren. Zo wordt er geregeld gemorst op een tapijt, wandelen er dagelijks meerdere mensen over, ... Een tapijt stofzuigen zorgt er wel voor dat het meeste vuil wel verdwenen is, maar dat betekent nog niet dat uw tapijt ook echt proper is. Er blijven namelijk maar al te vaak kleine vuilrestjes of vlekken over in uw tapijt. En een vuil tapijt is allesbehalve een garantie voor sfeer en gezelligheid.

Uw tapijt schoonmaken in drie simpele stappen

Wanneer u echt ten volle wil genieten van uw tapijt, is het aangeraden om dit om het jaar schoon te maken. Wanneer het dus tijd is voor de grote lenteschoonmaak, kunt u dus meteen ook uw tapijt schoonmaken. 

1. Maak alle kanten van het tapijt proper

Wanneer u het tapijt gaat stofzuigen, is het van groot belang dat u alle kanten van het tapijt stofzuigt. Er blijven immers heel wat restjes stof aan de onderkant van het tapijt hangen, waardoor uw tapijt nooit echt helemaal proper is. Het is dus geen overbodige luxe om het tapijt om te draaien, en ook de onderkant te stofzuigen. 

2. Bestrijd vlekken op de juiste manier

Wilt u de strijd met vlekken in het tapijt aangaan? Dan kunt u best uw tapijt schoonmaken meteen na het ongelukje. De kans dat u de vlek op dat ogenblik uit uw tapijt krijgt, is namelijk veel groter wanneer u deze onmiddellijk verwijderd. Blijft er toch een hardnekkige vlek over in uw tapijt? Neem dan wat water en afwasmiddel bij de hand, en probeer hiermee op de vlek te duwen en cirkeltjes te tekenen op het tapijt. Bent u niet zeker of uw tapijt wel tegen verdund afwasmiddel kan? Probeer het dan zeker eerst uit op een kleine oppervlakte van het tapijt.

3. Huur een tapijtreiniger

Krijgt u de vlek niet volledig verwijderd uit uw tapijt? Dan loont het misschien de moeite om een tapijtreiniger te gebruiken. Een tapijtreiniger reinigt uw tapijt tot in de diepte, en zal het gebruikte water meteen opzuigen. Daarbovenop zorgt een tapijtreiniger ervoor dat uw tapijt in enkele minuten weer proper is. Heeft u geen zin om voor de jaarlijkse tapijtreiniging een tapijtreiniger te kopen? Dan kunt u het apparaat voor een tiental euro huren in een speciaalzaak.

Voor meer informatie spreek met Bright & Clean.

Over ons
De makelaars blog

Hallo, ik ben Berend. Welkom op mijn blog. Ik ben al 30 jaar lang makelaar, en heb tijdens mijn beroep steeds meer gemerkt hoe belangrijk het internet wordt, ook voor het vastgoed en de huizenmarkt. Ik heb veel plezier in mijn werk, maar ik zie soms dat mensen toch moeite hebben met de huizenmarkt op het internet. Daarom heb ik besloten om een blog bij te houden over makelaardij en vastgoed. Ik zal oo mijn blog mijn werkervaringen delen, uitleg geven over de huizenmarkt en makelaardij en over het algemeen tips geven. Zo hoop ik mensen te helpen. Ik hoop dat jij er ook wat aan hebt. Berend.

Zoeken
Archief
Recente artikelen